
hmm... kek lapis yg berbentuk2 nie mmg menggunakan banyak bahan-bahan dan cara pembuatannya pun rumit. bentuk-bentuk dibahagian tengah tu kene buat dahulu (satu adunan kek) dan kemudian, dipotong-potong, lekatkan mengikut corak dan pastu baru laa dibakar semua untuk menjadi sebiji kek yg lengkap. oleh itu, selalulah juga terdapat lebihan2 dari 'inti' kek yang telah disiapkan lebih awal tu. Jadi untuk tidak membazir, aku pun cantum-cantumkan maka terciptalah Kek Lapis Titian Permata. Resipi : Telur, Tepung, Golden Churn Butter, Tepung, Baking Powder, Perisa Vanilla, Horlicks, Gula, dan pewarna yang disukai. Lihatlah gambar lakaran graphic tu.. cantek gak kann.... :>
1 comment:
Fuh, jadik tokei kek batik pulak ke?
- Samurai
http://ahsuez.blogdrive.com
Post a Comment